dinsdag 2 april 2013

Mango taart

Voor de afgelopen paasdagen heb ik deze heerlijke mango taart gemaakt.


Ik heb 2 recepten door elkaar gegooid en een beetje van mijzelf toegevoegd.

 photo mangotaart.png


En het recept deel ik graag met jullie!


Benodigdheden


Zanddeeg:

*1 vanillestokje

* 330 g bloem

* mespuntje zout

* 275 g boter

*60 g poedersuiker

*1 eidooier


Vulling & toplaag

* sinaasappelsap,

*2 mooie rijpe mango's

*120 g mascarpone,

*2 dl slagroom,

*80 + 20 g suiker,

*5 blaadjes gelatine (à 1,9 g)


Doen:

Zanddeeg

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de bloem en het zout. Kneed de boter met de poedersuiker en de eidooier glad, voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. Vet de springvorm in, bekleed met het deeg en prik het deeg in. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel de blindbakbonen erover. Bak de bodem circa 18 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen.


Vulling

Houd wat mooie stukjes mango achter en pureer de rest met een staafmixer of blender.

Week 3 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn .Verwarm 300 g van de mangopuree(NIET koken!)en los hier, van het vuur af, al roerend de gelatine in op. Blijf even goed roeren en zet dan weg om een beetje af te koelen. Klop intussen de slagroom met 80 g suiker tot yoghurtdikte en klop er vervolgens de mascarpone door. Meng vervolgens de wat afgekoelde mangopuree erdoor. Giet de mousse erbovenop, strijk glad en zet 2 uur in de koelkast


Toplaag

Week 2 blaadjes gelatine, verwarm 200 g mangopuree (als je niet genoeg hebt kun je het aanleggen met sinaasappelsap) met 20 g suiker en klop de gelatine erdoor. Laat 5 minuten afkoelen en giet de gelei dan voorzichtig op de taart, strijk meteen glad met de bolle kant van een lepel. Garneer naar eigen inzicht met o.a. de achtergehouden stukjes mango en zet nog 2 uur in de koelkast. Niet afdekken!
Je kunt dit prima de dag van te voren maken, dan na afkoelen wel afdekken.


En lekker dat tie was! Jammie zeg!


liefs,
Samantha

3 opmerkingen:

  1. Hij ziet er heerlijk uit! Ik sla het recept even op.
    groeten Cream@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die ziet er heel erg lekker uit, ben niet zo'n keukenprinses maar deze ga ik zeker eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen