woensdag 10 april 2013

De voorbereidingen......

.... voor mijn eerste super project zijn in volle gang.


Ik ben er helemaal uit, ik ga een deken haken. Eentje waaronder je helemaal kan wegkruipen als je lekker op de bank zit ( bijvoorbeeld ) Natuurlijk ga we richting de zomer ( als die ooit nog komt ) maar dan heb ik nog even om hem te gaan maken, hihi.


Ik ben vanmorgen op jacht geweest naar geschikt katoen/wol. Ik wilde eerst gaan haken met Catania katoen maar ik ben bang dat dat heel stug gaat worden als het een deken word, dat zit natuurlijk niet lekker. Ben het verder speuren kwam ik wel wat goede vervangers tegen, alleen allemaal best prijzig per bol. En aangezien er denk ik een heleboel bolletjes in gaan zitten, wilde ik dat niet.


Uiteindelijk kwam ik uit bij de Zeeman, bolletjes van 0,79 cent per stuk. Heerlijk zacht van stuk.


 photo woensdag4.png
Van de roze ga ik over een aantal dagen wat bijhalen want dat waren in dit filiaal de laatste.


Hiernaast wil ik nog een sprei gaan haken van Granny's. Jullie denken misschien, nog iets? Ja, nog iets. Alleen dit word een heel lang durend project want ik wil de granny's gaan haken van de restjes katoen die ik hier heb liggen ( kleine overgebleven beetjes van bollen katoen )


Deze wil ik dan aan elkaar gaan haken en hopelijk heb ik dan over een hele lange tijd een sprei van ongeveer 1.80 bij 2.00mMAAAR!


Voordat ik hieraan mag beginnen van mijzelf, moet ik eerst mijn andere projectjes afmaken die ik nog heb liggen. Anders loopt er te veel door elkaar heen.


Deze pannenlappen heb ik gisterochtend afgemaakt.


 photo woensdag3.png


 photo woensdag2.png


 photo woensdag.pngWat een karwei was dat zeg. Ik snapte weer helemaal waarom ik deze een paar weken geleden even had weggelegd. Gelukkig kan in ze nu afstrepen van mijn lijstje.


Verder ben ik nog bezig aan:

- Beatrix, Willem Alexander en Maxima ( alleen Bea moet nog haar )

- Sjaak Slak ( alleen zijn ogen nog )

- Een tutteldoekje ( alleen het hoofdje nog )

- Pannenlappen voor oma ( al bijna op de helft )


Kortom, eerst dat afmaken voordat ik kan starten met de dekens!


liefs,

Samantha

5 opmerkingen:

 1. Mooi garen is dat he, van de Zeeman. Ik hoop dat ze nog wat meer kleurtjes krijgen, ik loop er regelmatig even binnen.
  Goed plan, om eerst je oude projecten af te maken, daar ben ik hier en daar ook aan begonnen.
  Wat een superleuke pannenlappen zijn dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je deken... ligt ook nog bij mij in de planning, moet rustig aan doen met mijn hand, maar ontdekt dat stokjes haken wel gaat, als het niet te fijn is, dus misschien ff proberen te starten met een deken!!

  Grtjs Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met je granny deken!! Is dat het garen soft? Die hebben mooie kleuren, alleen scheelt ht blijkbaar soms van filiaal naar filiaal.. (welke kleuren ze hebben..) heb er ook eens aan gedacht mijn deken in dat garen te maken, maar is zo dun.. Dan duurt het zeker eeuwen haha. En de Royal mag niet in de wasmachine..
  Welke granny ga je gaan maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw, mooie plannen! Ja, dat garen is mooi zacht. Je moet inderdaad rekening houden met verschillende verfbaden, maar met een beetje mazzel komt dat goed.

  Die pannenlappen zijn leuk, zeg! Moest je die haken met de verschillende bollen aan je werkstuk hangend? Lijkt me echt lastig!

  groetjes,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, mooi die pannelappen.
  En die mooie kleurtjes voor je sprei zijn ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen