vrijdag 1 februari 2013

Recept: Minestrone soep

Ala Jamie Oliver.

Ik beloofd jullie nog het recept van de Minestrone soep die ik een tijdje geleden maakte.

Het recept is va Jamie Oliver him self en komt uit zijn kookboek; Jamie Oliver - The Naked Chef


 photo tape10_zps20ab6b41.png


Ingredienten ( 6 personen )
•10 grote rijpe pruimtomaten ( of 2 blikjes van 400gr tomaten, zonder het sap )
•3 middelgrote wortelen
•2 middelgrote preien
•5 stengels selderij
•2 rode uien
•1 kool ( of verschillende soorten kool in dezelfde hoeveelheid )
•1 eetlepel olijfolie
•2 tenen knoflook, in dunne plakjes
•1 volle theelepel gehakte, verse rozemarijn
•8,5 dl hamboulion ( kippen of groente boullion mag ook )
•3 handen vol vers basilicum
•170 gram spagetti
•zwarten en witte peper uit de molen
•Extra virgin olijfolie
•Parmazaanse kaas, geraspt.

Hoe ga je te werk

•Kerf de tomaten kruislings leg ze even in kokend water. Pel ze daarna, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes
•Snij de prei, wortelen, uien en selderij in even grote stukjes
•Was de kool en hak deze ook in stukjes
•Giet de olijf olie in een voorverwarmde pan met dikke boden en bak de wortel, prei, selderij, ui, knoflook en rozemarijn op een matig vuur aan totdat ze zacht beginnen te worden. ( +/- 15 minuten )
•Voeg de gehakte tomaten toe en laat 1-2 minuten bakken.
•Giet de boullion erbij en breng de soep aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
•Schuim de soep af als nodig is.
•Doe de kool erbij, de deksel op de pan en laat de soep nog eens 10 minuten zachter sudderen.
•Hierna mogen de spagetti ( gebroken ) en de bassiclicum in de soep erbij. De pasta stukjes nemen de aroma van de soep op.
•Laat de soep nog minstens 5 minuten heel zacht koken.
•Proef en breng de soep op smaak. De soep moet vrij dik zijn en vol van smaak zijn en de kool niet te gaar, die moet zijn diepe kleur behouden.
•Serveer de soep met wat extra virgin olijfolie en parmazaanse kaas

Eet smakelijk!
Samantha


liefs,

2 opmerkingen:

  1. Hoi Samantha, dat ziet er nog eens lekker uit, dank je wel voor het delen he.
    Groetjes Hester

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je wel hoor voor dit recept, wat je laat zien ziet er smakelijk uit

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen