donderdag 10 januari 2013

Eierkoeken

Een beetje van Rudolph en een beetje van mijzelf :)

Van de week zat ik naar 24 kitchen te kijken en toen maakte Rudolph eierkoeken in Rudolph's Bakery. Dat moest ik natuurlijk ook even proberen.

Zie hieronder het recept

Ingredienten:
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 100 bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Rasp van een citroen of citroensap
- Een snufje zout

Extra nodig:
- oven
- bakpapier

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Zorg ervoor dat je niet te lang spatel anders gaat alle lucht uit het beslag. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit. Bak de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de eierenkoeken te lang bakken worden ze droog.

En zie hier mijn resultaat
Photobucket

En lekker dat ze waren!

liefs,
Samantha

1 opmerking:

  1. Dat ziet er lekker uit! Leuk dat je het recept ook plaatst, want dat had ik dus precies gemist tijdens die aflevering!
    Ik ga ze ook eens proberen, leuk om met mijn zoontje te doen!

    Groetjes

    Xandra

    BeantwoordenVerwijderen